Mantrailen / speuren

Via dit formulier kunt u zich inschrijven voor een cursus mantrailen {speuren}

Allereerst, wat is een mantrailgroep:
Wekelijks met een vaste groep van 4 deelnemende honden gaan we gedurende 2 tot 2.5 uur mantrailen (speuren)!
Niet alleen in het bos, maar we zullen ook de woonwijk en industrieterrein opgaan.
Het maakt in principe niet uit welk niveau en leeftijd uw hond heeft, de sporen worden aangepast aan het niveau van de combinatie (ook pups kunnen dus meedoen!)
U zult binnen de trail-groep de kans krijgen om zoveel mogelijk kennis en ervaring op te doen; als handler van uw eigen hond, maar óók als sporenloper en observator.
Omdat 2 uur werken voor de honden veel te intensief is, zeker wanneer we uitdagende gebieden op zoeken, mogen de honden wanneer zij niet aan het werk zijn, rusten in of naast de auto en verwerken wat zij geleerd hebben.
Er is dus steeds maar 1 hond aan het werk.
De honden zullen niet onbeheerd achter gelaten worden, de 4e persoon uit de groep zit "op bivak" en houdt toezicht op de auto's en de honden.
Elke les rouleer je dus een aantal keer tussen de groepsrollen en op deze manier kunnen we het voor elkaar mogelijk maken een ultieme leer-ervaring te creëren voor zowel de honden als de baasjes.
Natuurlijk is er óók voldoende ruimte om de trails te evalueren en ervaringen uit te wisselen.

U heeft meerdere honden?
U mag gedurende de cursus wisselen van hond, bespreek dit graag van te voren met de instructeur.
Wilt u in 1 les meedoen met 2 honden, dan betaald u dubbel tarief, u kunt ook de ene les met de ene hond en de andere les met de andere hond werken.Kosten  en locatie
De lessen worden gegeven in en om Spijkenisse, op steeds wisselende locaties zodat de honden op verschillende plekken leren werken.
De cursus van 8 lessen kost 200 euro, elke les duurt ongeveer 2,5 uur.

Gaat de cursus door?
In het keuzemenu ziet u meerdere opties staan, u kunt hierbij meerdere opties aangeven. Een groep zal echter alleen doorgang vinden bij voldoende  deelnemers, anders kunnen niet alle noodzakelijke groepsrollen vervuld worden.
Bij extreem weer zal de les verplaatst worden.
* indicates required
Email Marketing Powered by MailChimp